Superstormen

zondag 24 juni 08:59

Uw centrale en objectieve informatiebron rond
de problematiek van superstormen in België

Expertopinies

Het congres "Superstormen. En hoe ons te beschermen" ontvangt gerenommeerde sprekers uit het binnen- en buitenland die de noodzaak schetsen van een efficiënte en duurzame kustbescherming in België: Waarom is het noodzakelijk? Wat is het gevaar en hoe moeten we ons beschermen?

De eerste editie van het congres vond plaats op 13 oktober 2011 te Oostende. De voormalige burgemeester van New Orleans, Ray Nagin, heeft toen als keynote spreker een beklijvende getuigenis gebracht over Katrina, de storm die zijn stad nagenoeg verwoest heeft. Tijdens de tweede editie van het congres Superstormen op 26 november 2013 is het debat verdergezet door te bekijken hoe de kust in België en overstromingsgevoelige Vlaamse steden op een duurzame manier kan worden voorbereid op zwaarder stormklimaat en complexer watermanagement als gevolg van klimaatverandering.


raynagin2

EERSTE EDITIE Congres Superstormen : KEYNOTE RAY NAGIN

Oud-burgemeester van New Orleans, ondernemer en Disaster Recovery Expert. Het pro-actieve beleid van Oud-Burgemeester Ray Nagin heeft gezorgd voor een heropleving van de stad New Orleans. Tijdens zijn bestuur heeft de stad een indrukwekkende economische groei gekend en is het stadsbestuur uitgegroeid tot een dynamische en slagkrachtige organisatie die werk heeft gemaakt van o.a. armoedebestrijding en huisvesting.

Download deze presentatie