Superstormen

maandag 16 juli 00:52

Uw centrale en objectieve informatiebron rond
de problematiek van superstormen in België

media_xl_5347079

"Zeggen dat het te laat is, daar doe ik niet aan mee"

© belga

De aarde heeft nog meer koorts dan al gevreesd en dat laat zich voelen, bijvoorbeeld met superstormen als Sandy. Expert Jean-Pascal van Ypersele blijft wetenschappelijk koelbloedig, ondanks de inertie van wereldleiders. "Zo'n klimaatconferentie is altijd intens frustrerend."

In een interview met De Morgen, dat integraal in de gedrukte versie van De Morgen van zaterdag 24 november verschijnt, beantwoordt van Ypersele minutieus vragen over de gezondheidstoestand van deze aardbol. We lichten er enkele citaten uit:

"Vandaag is het veel lastiger om pakweg weekendjes weg met het vliegtuig, enkel glas in je huis of autoritjes van een kilometer te verantwoorden dan twintig jaar geleden. Veel mensen zijn bezig met duurzaam bouwen en leven. Waarom is dat zo? Waarom weten burgers dat er iets aan de hand is? Omdat we altijd maar die grootse, frustrerende klimaattoppen hebben georganiseerd, waar 30.000 mensen aan de kar trekken. " (Over de blijvende zin van grote klimaatconferenties, ondanks de vaak beperkte vooruitgang die er wordt geboekt)

Lees het volledige artikel in DeMorgen

Tags: Kustbescherming buitenland , Kustbescherming België , Stormen België , Stormen buitenland