Superstormen

vrijdag 20 juli 22:27

Uw centrale en objectieve informatiebron rond
de problematiek van superstormen in België

media_xll_5517024

Schade van een superstorm: drie maanden na Sandy

© reuters

Drie maanden geleden beukte superstorm Sandy in op de oostkust van de Verenigde Staten. Intussen is de schade in New York en New Jersey duidelijk geworden. Sandy was de na orkaan Katrina uit 2005 de duurste storm in de Amerikaanse geschiedenis.
 

146
De storm heeft in de VS officieel aan 146 mensen het leven gekost. Eerder trok Sandy als gewone orkaan over het Caraïbisch gebied en daar lieten ook 71 mensen het leven.

651.000
Het aantal huizen dat door Sandy vernield of beschadigd werd. In New York ging het om 305.000 huizen, in New Jersey om 346.000. Daarnaast werden ook nog honderdduizenden bedrijven en zaken verstoord door de storm. Voor de verzekeringsmaatschappijen loopt de schade op tot enkele tientallen miljarden dollar.

3.500
Er wonen nog altijd gezinnen in hotels en motels, omdat ze hun huis zijn kwijtgeraakt. Het gaat om minstens 3.500 families in New York en New Jersey. Anderen hebben hun huis dan weer moeten verlaten door het strenge winterweer, aangezien hun verwarming niet meer werkt.

In sommige gebieden zullen de bedragen om eigendommen tegen overstromingen te verzekeren aanzienlijk stijgen, zodat de bewoners vaak niet anders zullen kunnen dan verhuizen.
 

© reuters.

Tags: Kustbescherming buitenland , Stormen buitenland