Superstormen

maandag 16 juli 00:56

Uw centrale en objectieve informatiebron rond
de problematiek van superstormen in België

media_xll_5572889

Auto's en huizen spoelen aan na superstorm Sandy

© ap

Superstorm Sandy veroorzaakt nog altijd problemen in New Jersey en New York. Onder water drijven brokstukken die de orkaan heeft meegesleurd. Er spoelen zelfs auto's en hele huizen aan. De grote schoonmaak is dringend, want in de zomer zakken zwemmers massaal af naar de kustgebieden.
Auto's en gezonken boten, meubels, stukken hout, hele huizen, een oude klok,... Dit werd allemaal al uit het water gehaald na superstorm Sandy. Die orkaan trof in het najaar New York en New Jersey. "We halen alles eruit en twee dagen later kunnen we opnieuw beginnen. We kunnen er niets aan doen, je kan de oceaan niet leegzuigen", zegt Paul Harris van de New Jersey Beach Buggy Association.

Binnenkort komen toeristen naar de stranden om te zwemmen en te varen. Tegen dan moeten de brokstukken uit het water gehaald zijn. Op dit ogenblik zouden zwemmers zich kunnen verwonden aan het puin onder water. Toerisme is voor de regio echter ontzettend belangrijk. De hoeveelheid puin is aanzienlijk. In Mantoloking alleen al zijn 58 gebouwen naar de baai gedreven, samen met acht auto's en een enorme hoeveelheid zand.
 

Lees het volledige artikel op HLN

HLN: Door Günther Brants 19/02/13 - 14u42

Bron: The Huffington Post

Tags: Kustbescherming buitenland , Stormen buitenland