Superstormen

maandag 16 juli 00:54

Uw centrale en objectieve informatiebron rond
de problematiek van superstormen in België

De storm teisterde ook de buurlanden

Nederland en Noord-Frankrijk hebben vanochtend ook veel te lijden gehad onder de storm die over ons land is geraasd. Die storm houdt nu ook lelijk huis in Duitsland.

De hevige windstoten en zware regenval hebben vooral in het noorden van Nederland tot problemen geleid. In de noordelijke provincie Groningen werd het dorp Tolbert geëvacueerd omdat er gevreesd werd dat een dijk rond een polder het zou begeven. Dat is uiteindelijk niet gebeurd en het gevaar zou nu geweken zijn.

Elders zijn de veerdiensten naar de Waddeneilanden tijdelijk opgeschort en zijn de waterkeringen gesloten. Langs de hele Nederlandse kust is een alarmwaarschuwing van kracht. Op de luchthaven van Schiphol nabij Amsterdam zijn veel vluchten geschrapt.

Ook in Noord-Frankrijk heeft de storm lelijk huisgehouden. Volgens de website van de lokale krant "La voix du Nord" waren er langs de Kanaalkust windstoten tot 125 kilometer per uur. Meer dan 13.000 gezinnen zitten er zonder stroom.

In Vendeville, ten zuiden van Lille, was de snelweg naar Parijs een tijdlang gesloten omdat er een boom op de weg was terechtgekomen. Twee vrachtwagens reden daarop in op de boom. De snelweg is intussen opnieuw open.

Intussen is de storm doorgeraasd tot in Duitsland en ook daar is er schade gemeld. Het gaat dan vooral om omgewaaide bomen, schade aan huizen en vrachtwagens die her en der van de weg zijn geraakt.

(www.deredactie.be)

 

Tags: Stormen buitenland , Stormen België